Sposób przygotowania:
Bieszczadzkie Haluszki z pieczarkami
Do miski rozbijamy jaka lekko solimy i dokładamy mąki tyle aby powstało ciasto jak na kluski lane. Nastawiamy garnek z wodą solimy wodę. Na wrzątek nakładamy widelcem prosto z miski długie kluski. Gotujemy aż wypłyną . Odcedzamy przelewamy zimna woda , dodajemy troszkę masło. Lekko mieszamy i odstawiamy.
Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy pokrojone plasterki smażymy chwilę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy sos worcester do smaku. dolewamy śmietanę i gotujemy chwile aż śmietana zredukuje się . Na patelnie z pieczarkami dodajemy wcześniej ugotowane kluski , dodajemy posiekana natkę.
Lekko mieszamy i podajemy.
Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy pokrojone plasterki smażymy chwilę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy sos worcester do smaku. dolewamy śmietanę i gotujemy chwile aż śmietana zredukuje się . Na patelnie z pieczarkami dodajemy wcześniej ugotowane kluski , dodajemy posiekana natkę.
Lekko mieszamy i podajemy.