iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Bieszczadzkie Haluszki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Duże fajne kluchy , lekko miękkie aksamitne w w smaku. Do tego podsmażone pieczarki z śmietaną. Szybki obiadek , fajnie smakuje podgrzewany także spokojnie można zrobić na zapas.

Bieszczadzkie Haluszki z pieczarkami

Składniki:

Bieszczadzkie Haluszki z pieczarkami

 

 

  • mąka ile ciasto weźmie

 

 

 

 

  • natka pietruszki

 

  • sos worcester

 

Sposób przygotowania:

Bieszczadzkie Haluszki z pieczarkami
Do miski rozbijamy jaka lekko solimy i dokładamy mąki tyle aby powstało ciasto jak na kluski lane. Nastawiamy garnek z wodą solimy wodę. Na wrzątek nakładamy widelcem prosto z miski długie kluski. Gotujemy aż wypłyną . Odcedzamy przelewamy zimna woda , dodajemy troszkę masło. Lekko mieszamy i odstawiamy.

Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy pokrojone plasterki smażymy chwilę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy sos worcester do smaku. dolewamy śmietanę i gotujemy chwile aż śmietana zredukuje się . Na patelnie z pieczarkami dodajemy wcześniej ugotowane kluski , dodajemy posiekana natkę.

Lekko mieszamy i podajemy.