Sposób przygotowania:
Haluszki z kurczakiem i pieczarkami
Jajka mieszamy lekko z solą. Dodajemy mąkę stale mieszając aż powstanie dość gęste ciasto.
W garnku zagotowujemy wodę z solą . Za pomocą widelca ściągamy ciasto do wrzątku. Tworząc długie poszarpane kluski. Po wypłynięciu klusek gotujemy jeszcze ok 2 min.
Wyławiamy kluski do czystej miski.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę solimy do smaku. Cebule obieramy i siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy kurczaka i cebulkę . Następnie dodajemy pieczarki i chwilę smażymy. Zalewamy śmietaną . Mieszamy dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagotowujemy. łączymy z kluskami.
W garnku zagotowujemy wodę z solą . Za pomocą widelca ściągamy ciasto do wrzątku. Tworząc długie poszarpane kluski. Po wypłynięciu klusek gotujemy jeszcze ok 2 min.
Wyławiamy kluski do czystej miski.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę solimy do smaku. Cebule obieramy i siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy kurczaka i cebulkę . Następnie dodajemy pieczarki i chwilę smażymy. Zalewamy śmietaną . Mieszamy dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagotowujemy. łączymy z kluskami.