iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Haluszki z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybkie smaczne danie. Regionalne w Bieszczadach.Troszkę mąki, jajek i biały ser. Mamy syty smaczny obiad dla całej rodziny. Można podać na słodko z cukrem lub na słono dodając sól i pieprz do smaku.

Haluszki z twarogiem

Składniki:

Haluszki z twarogiem

 

Sposób przygotowania:

Haluszki z twarogiem
Do miski wbijamy 2 jajka i dodajemy sól do smaku. Mieszamy aby jajka lekko się rozbiły. Dosypujemy mąkę ciągle mieszając aż powstanie dość gęste ciasto.

W garnku zagotowujemy wodę z solą . Za pomocą widelca ściągamy ciasto do wrzątku. Tworząc długie poszarpane kluski. Po wypłynięciu klusek gotujemy jeszcze ok 2 min.

Wyławiamy kluski do czystej miski polewamy klarowanym masłem. Nakładamy na talerze i posypujemy twarogiem. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.