Sposób przygotowania:
Haluszki z twarogiem
Do miski wbijamy 2 jajka i dodajemy sól do smaku. Mieszamy aby jajka lekko się rozbiły. Dosypujemy mąkę ciągle mieszając aż powstanie dość gęste ciasto.
W garnku zagotowujemy wodę z solą . Za pomocą widelca ściągamy ciasto do wrzątku. Tworząc długie poszarpane kluski. Po wypłynięciu klusek gotujemy jeszcze ok 2 min.
Wyławiamy kluski do czystej miski polewamy klarowanym masłem. Nakładamy na talerze i posypujemy twarogiem. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.
W garnku zagotowujemy wodę z solą . Za pomocą widelca ściągamy ciasto do wrzątku. Tworząc długie poszarpane kluski. Po wypłynięciu klusek gotujemy jeszcze ok 2 min.
Wyławiamy kluski do czystej miski polewamy klarowanym masłem. Nakładamy na talerze i posypujemy twarogiem. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.