WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Hamburger po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Hamburger po polsku czyli z naszym tradycyjnym schabowym, a do tego z majonezem, sałatą i ogórkiem zielonym.

Hamburger po polsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Hamburger po polsku

 

Sposób przygotowania:

Hamburger po polsku

ETAP 1:

Mięso rozbić na kotlet, przyprawić solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i w bułce tartej i usmażyć na oleju. Bułkę do hamburgera przekroić na dwie połówki i ułożyć wewnętrzną stroną na suchej patelni. Podgrzewać aż się przyrumienią.

W między czasie przygotować sałatę, ser i ogórka (umyć, obrać pokroić). Przypieczone bułki posmarować cienko majonezem.

Ułożyć na nich po liściu sałaty. Na jednej połówce ułożyć usmażonego kotleta, którego przyciąć na wielkość bułki.

Na kotlecie ułożyć ser i plasterki ogórka. Doprawić solą i pieprzem i przykryć drugą połówką bułki. Podawać od razu po przygotowaniu.

Hamburger po polsku
Plasterki wędzonego sera i ogórka ułożóne na kotlecie
Hamburger po polsku
Przycięty kotlet schabowy ułożóny na sałacie
Hamburger po polsku
Bułka posmarowana majonezem i przykryta sałatą
Hamburger po polsku
Kotlet schabowy w trakcie smażenia na patelni