Sposób przygotowania:
Hamburgery z kotletami szpinakowymi
Szpinak przelać wrzątkiem na durszlaku, odcisnąć. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor. Cebulę obrać, umyć, posiekać, zeszklić na 1 łyżce oleju. Dodać szpinak, dusić 4 minuty stale mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Zalać 1 szklanką wody, zagotować, dodać kaszkę kukurydzianą rozprowadzoną w małej ilości wody, gotować na niewielkim ogniu 10minut mieszając. Dodać mąkę, jajko, słonecznik, wymieszać i przestudzić. Z masy uformować 4 płaskie kotlety. Kotlety usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidora umyć, pokroić na plastry. Bułki przekroić na pół, każdą połówkę wysmarować keczupem, do środka każdej włożyć po 1 hamburgerze, sałatę i pomidora. Przykryć drugą połówką bułki i od razu podawać.