agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Hasselback

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Miła odmiana obiadowego ziemniaka:)

Hasselback Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Hasselback

 

 

 

Sposób przygotowania:

Hasselback
Ziemniaki dokładnie umyć i suszyć.Ja musiałam swoje obrać, nie były "najładniejsze". Następnie ułożyć na łyżce , jeżeli są większe to na drewnianej łyżce i kroić w plasterki. Łyżka ochroni przed przecięciem ziemniaka do końca. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Posmarować nim ziemniaki. jeżeli ktoś lubi większą ilość czosnku, można włożyć plasterki czosnku pomiędzy plastry ziemniaka. Ułożyć ziemniaki w żaroodpornym naczyniu posypać solą i pieprzem oraz przyprawami. Oczywiście przyprawy można dowolnie zmieniać. Ziemniaki polać odrobina masła- ja użyłam masła w płynie. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec ok 30 minut lub do miękkości ziemniaków.Smacznego:)
Hasselback
ziemniaki obrac lub dokładnie oszyścić i pokroić
Hasselback
przelozyć do naczynia, posypać przyprawami

Tagi:

zioła