Sposób przygotowania:
Hasselback
Ziemniaki dokładnie umyć i suszyć.Ja musiałam swoje obrać, nie były "najładniejsze". Następnie ułożyć na łyżce , jeżeli są większe to na drewnianej łyżce i kroić w plasterki. Łyżka ochroni przed przecięciem ziemniaka do końca. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Posmarować nim ziemniaki. jeżeli ktoś lubi większą ilość czosnku, można włożyć plasterki czosnku pomiędzy plastry ziemniaka. Ułożyć ziemniaki w żaroodpornym naczyniu posypać solą i pieprzem oraz przyprawami. Oczywiście przyprawy można dowolnie zmieniać. Ziemniaki polać odrobina masła- ja użyłam masła w płynie. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec ok 30 minut lub do miękkości ziemniaków.Smacznego:)
Elficzna
teresa_rm
edytaha