Sposób przygotowania:
Hawajska potrawkaI
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plasterki, delikatnie rozbijam. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję sos sojowy ciemny, sól oraz imbir. Łączę z mięsem i odstawiam na dwie godziny. Po tym czasie mięso panieruje w roztrzepanym widelcem jajku oraz skrobi ziemniaczanej i smażę na rozgrzanym oleju.
II
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na większej patelni typu Wok. Do cebuli dodaję umyte, obrane z nasion, pokrojone w podłużne paseczki papryki. Warzywa smażę dziesięć minut, po tym czasie wlewam sok z ananasów, przecier pomidory, ocet, sos sojowy jasny, miód i dodaję pokrojone ananasy. Chwilkę gotuj, doprawiam solą, chili, zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z mięsem.
III
3. Danie gotowe.
4. Smacznego.
Czekoladka 2