Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 636]

Schab z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, danie jest proste w przygotowaniu a jego niebiański smak skusi każdego.

Schab z pieczarkami

Składniki:

Schab z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Schab z pieczarkami

I

Schab z pieczarkami
Przygotowanie mięsa, myję, osuszam, kroję, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w grubsze plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, obtaczam mące i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju

II

Schab z pieczarkami
Przygotowanie grzybów i sosu, Warzywa obieram, drobno kroję, smażę na oleju i doprawiam. Dodaję ketchup i musztardę.

2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na oleju na większej patelni. Do cebuli dodaję obrane, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę mieszając dziesięć minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą, dodaję przecier pomidorowy oraz musztardę. Wszystko podlewam jedną szklanką wody, doprawiam papryką ostrą, chwilę gotuję i łączę z mięsem.

III

3. Danie gotowe.
4. Smacznego.