marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Hekele- śledzie po śląsku z jajkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Płaty śledziowe wyjąć ze słoika,odsączyć i pokroić.Jajka ugotować na twardo i pokroić jak i cebulkę,dodać krakersy i sos czosnkowy.Wymieszać

Hekele- śledzie po śląsku z jajkiem.

Składniki:

Hekele- śledzie po śląsku z jajkiem.

 

  • 4 płaty śledziowe,
  • sos czosnkowy,
  • 2 jajka na twardo,
  • cebulka sałatkowa czerwona,
  • krakersy,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Hekele- śledzie po śląsku z jajkiem.
Płaty śledziowe wyjąć ze słoika i odsączyć na sitku.dwa jaja ugotować na twardo i ostudzić zimną wodą po odlaniu wrzątku z garnka.Cebulkę sałatkową umyć i pokroić w krążki oraz pokruszyć krakersy.Płaty śledzi pokroić na kawałki i wymieszać z resztą składników:posiekanymi jajkami,cebulką,krakersami i sosem czosnkowym oraz solą i pieprzem.