Sposób przygotowania:
Herbaciana babka
Rodzynki przebrać, umyć,włożyć do garnuszka z herbatą i gotować 5 minut. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, kskórkę otartą z cytryny, sól przesianą mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia.
Do ciasta wlewać stopniowo herbatę i nadal jewyrabiać, na koniec dodać rodzynki i wymieszać.
Ciasto wyłożyć do babkowej formy posmarowanej margaryną i posypanej tartą bułką.
Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stop. C.
Zimną babkę polukrować.
Do ciasta wlewać stopniowo herbatę i nadal jewyrabiać, na koniec dodać rodzynki i wymieszać.
Ciasto wyłożyć do babkowej formy posmarowanej margaryną i posypanej tartą bułką.
Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stop. C.
Zimną babkę polukrować.