Sposób przygotowania:
Hipnotyzerki
Na stolnicę wysypać przesianą mąkę. Wymieszać mąkę z szczyptą soli, cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Dodać posiekane masło, żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na dwie części- do jednej dodać skórkę otartą z cytryny(cytrynę wcześniej wyszorować szczoteczką i wyparzyć). Do drugiej części ciasta dodać kakao i sok z połowy cytryny. Ponownie zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki. Rozwałkować każdy kawałek ciasta osobno na wysokość ciut mniejszą niż pół centymetra. Jasne ciasto posmarować roztopionym masłem, nałożyć na jasne ciasto ciemne i zwinąć jak roladę. Pokroić w plastry o grubości około pół centymetra. Rozłożyć ciastka na natłuszczonej blasze. Piec około 15- 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego