Sposób przygotowania:
Hiszpańska tortilla walentynkowa
Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez ok 5 min. Na suchej patelni prażymy ziarno słonecznika i płatki migdałowe aż zaczną ładnie pachniec i się przyrumienią się. Do miski wbijamy jajka. Papryczkę chili drobno siekamy (jeśli nie lubimy bardzo ostrych dań, wcześniej usuwamy z papryczki nasiona) i wrzucamy do jajek. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do jajek. Do jajek dodajemy też ser, sól, pieprz, wędzoną paprykę i lekko zsiekanego brokuła oraz słonecznik.. Masę jajeczną mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wylewamy jajka, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min aż wierzch tortilli będzie zcięty. Buraka kroimy w plastry a z nich wycinamy foremką serduszka - dekorujemy porcje tortilli.