dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Hiszpański chłodnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chłodnik warzywny prosto z Hiszpanii

Hiszpański chłodnik

Składniki:

Hiszpański chłodnik

 

Sposób przygotowania:

Hiszpański chłodnik
Pomidory włóż na chwilę do wrzątku. Wyjmij i obierz ze skórki. Oczyść z pestek, a miąższ potnij na kawałki.
Papryki rozetnij wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami, a miąższ pokrój w niewielka kosteczkę. Tak samo potnij umyty ogórek (razem ze skórką), oraz cebulę.
Odłóż 8 łyżek pokrojonych warzyw, a resztę wymieszaj z sokiem pomidorowym. Całość zmiksuj na gładko. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę albo posiekaj.
Zmiksowane warzywa wymieszaj z czosnkiem oraz oliwą. Przypraw do smaku octem winnym, solą , pieprzem i cukrem. Schładzaj godzinę. Gotową zupę rozlej do miseczek. Do każdej włóż po porcji odłożonych warzyw oraz ewentualnie po kilka kostek lodu.

Tagi:

lody