margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Hiszpański sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Hiszpański sernik

Składniki:

Hiszpański sernik

 

 

  • Składniki nadzienia:
  • 60 dag twarogu
  • 20 dag cukru pudru
  • 4 jajka
  • 4 łyżki anyżówki
  • tłuszcz do formy
  • pęczek mięty.

Sposób przygotowania:

Hiszpański sernik
Zagnieść składniki ciasta na gładką masę. Zawinąć w folię i wstawić na 30 min do lodówki. Twaróg zemleć, dodać cukier puder, jajka oraz anyżówkę i wymieszać. Masę zmiksować, dodać posiekane listki mięty (kilka gałązek pozostawić) i wymieszać. Tor-townicę posmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować, wyciąć koło i wylepić nim natłuszczoną formę tak, aby powstał wysoki brzeg. Formę napełnić masą serową i piec 50 minut w temp. 180 stopni. Sernik udekorować miętą.