Sposób przygotowania:
Hit mania smakuETAP 1:
1. Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, margarynę rozpuszczamy i wlewamy do mąki. W wodzie rozrabiamy drożdże i również wlewamy do mąki. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
ETAP 2:
2. W tym czasie mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros.
3. Pomidora, ogórka kroimy w plasterki a paprykę w paski.
ETAP 3:
4. Wyrośnięte ciasto drożdżowe dzielimy na 4 części i każdą część rozwałkowujemy w kształcie koła wielkości patelni i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
ETAP 4:
5. Na jedną połowę każdego placka nakładamy sałatę, mięso oraz warzywa. Ciasto składamy tak żeby farsz był w środku.
ETAP 5:
6. Wierzch polewamy dowolnym sosem.
7. Smacznego.