Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Horiatiki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Horiatiki, które byłoby klasyczne, gdyby ser nie był pokrojony w kostkę - jednak tak lubimy najbardziej.

Horiatiki

Składniki:

Horiatiki

 

Sposób przygotowania:

Horiatiki
Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Ogórka pokroić w grube półplastry, pomidory najpierw na 4 części, potem na grube plastry. Cebulę pokroić w piórka, paprykę na kawałki. Oliwki można pokroić na plasterki, przeciąć wzdłuż, albo po prostu dodać w całości. Ser feta pokroić w kostkę. 3 łyżki oliwy zmieszać z 2 łyżkami przegotowanej, zimnej wody, łyżką soku z cytryny oraz oregano. Polać sałatkę. Doprawić pieprzem oraz solą do smaku. Z solą uważać, bo oliwki i feta nadają odpowiedniego smaku. Delikatnie wymieszać, podawać :)

Tagi:

sery ser