Sposób przygotowania:
Hot dog 2
Mąkę zmieszać z solą i cukrem. Mleko lekko podgrzać, wkruszyć do niego drożdże i zasypać cukrem oraz 1 łyżką mąki. Kasię stopić i ostudzić. Gdy rozczyn drożdży podrośnie dodać do mąki, następnie wlać margarynę i wyrobić gładkie ciasto. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto chwilę wyrobić, podzielić na 15 części. Każdy kawałek ciasta rozwałkować, na środek położyć po jednej parówce. Zawinąć parówki w ciasto i ułożyć hot dogi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch każdego hot doga położyć po plasterku sera i zostawić wszystko do wyrośnięcia. Wyrośnięte hot dogi piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 20-25 minut w zależności jak piecze nasz piekarnik. Można podawać z ketchupem.
evita0007
haniakson