zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Hot-dog Ewy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zaletą tych hot-dogów jest to, że zawsze mogą smakować inaczej. Wszystko zależy od dodatków.

Hot-dog Ewy

Składniki:

Hot-dog Ewy

 

  • 1 kg mąki
  • 10dag drożdży
  • 0,5 litra wody
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 8 łyżek oleju
  • 10 cienkich parówek
  • 4 cebule
  • 20 dag sera żółtego
  • tłuszcz do podsmażenia cebuli

Sposób przygotowania:

Hot-dog Ewy
Z mąki, drożdży, wody, cukru,soli i oleju zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość, ciasto dzielimy na 10 części. Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na nie za gruby placek. Następnie na środku kładziemy parówkę kawałek sera i podsmażoną cebulkę lub inne dodatki. Zawijamy w rulon i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Czekamy chwilę, aż podrosną. Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni. Jak ktoś lubi, to może na wierzchu posypać tartym serem, który się zapiecze i doda lepszego smaku.

Tagi:

sery ser