cabler

cabler

Kucharz
[Przepisów: 16]

Hot-dog z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie szybkie, łatwe i sycące.

Hot-dog z kapustą

Składniki:

Hot-dog z kapustą

 

  • parówki
  • bułka bagietka
  • kapusta pekińska
  • majonez
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Hot-dog z kapustą
Proporcje na 5 hot-dogów:

1. Gotujemy 5 parówek.

2. Drobno siekamy ok. połowy kapusty pekińskiej średniej wielkości. Dodajemy 2-3 łyżeczki musztardy (ja preferuję te ostrzejsze, ale to zależy od gustu) i ok 3-4 łyżek majonezu (polecam Kielecki). Mieszamy.

3. Bułkę kroimy na 5 części odpowiadających długości parówek. Każdy z kawałków przekrawamy tak, by połączony był nadal wzdłuż.

4. Do bułek nakładamy przygotowaną już kapustę pekińską. Na górę dajemy parówkę i zamykamy bułkę.



Danie gotowe.



Smacznego.

Tagi:

kapusta