Sposób przygotowania:
Hot-dog z kapustą
Proporcje na 5 hot-dogów:
1. Gotujemy 5 parówek.
2. Drobno siekamy ok. połowy kapusty pekińskiej średniej wielkości. Dodajemy 2-3 łyżeczki musztardy (ja preferuję te ostrzejsze, ale to zależy od gustu) i ok 3-4 łyżek majonezu (polecam Kielecki). Mieszamy.
3. Bułkę kroimy na 5 części odpowiadających długości parówek. Każdy z kawałków przekrawamy tak, by połączony był nadal wzdłuż.
4. Do bułek nakładamy przygotowaną już kapustę pekińską. Na górę dajemy parówkę i zamykamy bułkę.
Danie gotowe.
Smacznego.
1. Gotujemy 5 parówek.
2. Drobno siekamy ok. połowy kapusty pekińskiej średniej wielkości. Dodajemy 2-3 łyżeczki musztardy (ja preferuję te ostrzejsze, ale to zależy od gustu) i ok 3-4 łyżek majonezu (polecam Kielecki). Mieszamy.
3. Bułkę kroimy na 5 części odpowiadających długości parówek. Każdy z kawałków przekrawamy tak, by połączony był nadal wzdłuż.
4. Do bułek nakładamy przygotowaną już kapustę pekińską. Na górę dajemy parówkę i zamykamy bułkę.
Danie gotowe.
Smacznego.