kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Hreczaniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kaszę odsiać i lekko podsmażyć z tłuszczem, zalać wrzącą wodą (1, 5 razy tyle wody co kaszy) i ugotować na sypko.

Hreczaniki

Składniki:

Hreczaniki

 

 

Sposób przygotowania:

Hreczaniki
Kaszę odsiać i lekko podsmażyć z tłuszczem, zalać wrzącą wodą (1, 5 razy tyle wody co kaszy) i ugotować na sypko. Ugotowaną kaszę wraz z twarogiem przekręcić przez maszynkę do mięsa. Wymieszać z jajami i zieleniną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formować okrągłe kotlety, otaczać w tartej bułce i smażyć na tłuszczu. Podawać na obiad lub na kolację, z sosem grzybowym lub śmietaną i z surówką. Z przygotowanej w ten sposób masy można przyrządzić zapiekankę lub zapiec uformowane kulki ułożone na blasze w piekarniku albo w prodiżu. Zapiekankę podaje się tak, jak kotlety.