ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Hummus 4

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta hummus...do krakersów,paluszków grissini,kanapek...

Hummus 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Hummus 4

 

Sposób przygotowania:

Hummus 4
Ciecierzycę dokładnie odsączamy z zalewy, ziarna sezamu przekładamy na suchą patelnię i brązowimy je odrobinę na średnim ogniu. Gdy sezam się zrumieni przekładamy go do pojemnika blendera, dodajemy oliwę i olej sezamowy i miskujemy za pomocą blendera, stopniowo dodając po łyżce ciecierzycy. Jak pasta będzie się robić zbyt gęsta dolewamy odrobinę wody i dalej dodajemy ciecierzycę i miksujemy. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, sól, dokładnie mieszamy. Smacznego :)
Hummus 4
Ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy
Hummus 4
Całość miksujemy za pomocą blendera
Hummus 4
sezam podsmażamy na suchej patelni

Tagi:

hummus pasty