Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

idealny biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

biszkopt który zawsze wychodzi, idealny dla początkujących kucharzy

idealny biszkopt

Składniki:

idealny biszkopt

 

  • 4 jajka
  • o,5 szklanki mąki pszennej,
  • 0,5 szklanki mąki tortowej,
  • o,5 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 2 łyżki wody,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

idealny biszkopt
żółtka i białka rozdzielamy,
do żółtek dodajemy ocet i mieszamy.
białka ubijamy na sztywną pianę na najwyższych obrotach miksera, następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, znowu mieszamy (delikatnie, tak, żeby piana nie opadła, ale cukier się rozpuścił), następnie, nadal delikatnie mieszając dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu wodę.
wylewamy na blachę wyłożoną wytłuszczonym pergaminem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180*