Sposób przygotowania:
idealny biszkopt
żółtka i białka rozdzielamy,
do żółtek dodajemy ocet i mieszamy.
białka ubijamy na sztywną pianę na najwyższych obrotach miksera, następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, znowu mieszamy (delikatnie, tak, żeby piana nie opadła, ale cukier się rozpuścił), następnie, nadal delikatnie mieszając dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu wodę.
wylewamy na blachę wyłożoną wytłuszczonym pergaminem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180*
do żółtek dodajemy ocet i mieszamy.
białka ubijamy na sztywną pianę na najwyższych obrotach miksera, następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, znowu mieszamy (delikatnie, tak, żeby piana nie opadła, ale cukier się rozpuścił), następnie, nadal delikatnie mieszając dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu wodę.
wylewamy na blachę wyłożoną wytłuszczonym pergaminem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180*