donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Idealny biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Biszkopt możemy podać na wiele sposobów, z kremem, dżemem, z dowolnym składnikiem. Podam dzisiaj przepis na idealnie wysoki biszkopt.

Idealny biszkopt

Składniki:

Idealny biszkopt

 

  • 6 jajek
  • łyżka octu
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Idealny biszkopt
Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, następnie stopniowo dodaję cukier i dalej ubijam, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru w pianie.

Następnie dodaję żółtka z łyżką octu i mieszam, później dolewam olej, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie mieszając.

Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem piekę 30 minut 180 stopniach.

Ciasto wyjmuję i czekam aż ostygnie.