Sposób przygotowania:
Biszkopt z tofii
Przygotować biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywną pianę, po czym dodać cukier, następnie żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem.Na końcu dodać kakao i delikatnie wymieszać. Biszkopt piec około 20-30 min w 160 C. Upieczony biszkopt pozostawić do wystygnięcia, po czym ostudzony przekroić na pół. Jasny biszkopt przygotować w tak samo jak kakaowy, piec krócej, ok.15 min. Także pozostawić do wystygnięcia. Przygotować masę: Mleko, żółtka i cukier roztrzepać, zagotować, energicznie mieszając aby nie przypalić. Margarynę utrzeć, połączyć z zimną masą. Ciasto przełożyć w następującej kolejności: Biszkopt kakaowy, następnie 3/4 masy jasnej, na masę wyłożyć biszkopt kakaowy, mleko skondensowane, następnie biszkopt jasny, reszta masy, wierzch ciasta posypać starta czekoladą. Schłodzić.