klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Idyk na słodko

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo lubię gotować, ale jeszcze większą przyjemność sprawia mi patrzenie jak moja rodzina, przyjaciele i znajomi zjadą wszystko ze smakiem

Idyk na słodko

Składniki:

Idyk na słodko

 

  • 1 kg fileta z indyka
  • puszka brzoskwiń
  • przyprawa do indyka

Sposób przygotowania:

Idyk na słodko
- Fileta myjemy, osuszamy. Rozkrawamy i rozbijamy tak, aby uzyskać największy płat. - Brzoskwinie osączamy (syrop zachowujemy), kroimy w małą kostkę i ciasno układamy na mięsie. Oprószamy przyprawą do indyka i polewamy kilkoma łyżeczkami syropu z brzoskwiń. - Mięso zwijamy w roladę i owijamy folią aluminiową. Pieczemy ok. 1 godziny w temp. 180°C.