Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Ikra smażona

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo trudno dziś o świeżą ikrę . Jak się już trafi to jest dla mnie rarytasem .

Ikra smażona

Składniki:

Ikra smażona

 

  • 25 dag świeżej ikry z ryb słodkowodnych
  • 2 duże cebule
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Ikra smażona
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce oleju i 1 łyżce masła. Ikrę umyć , zdjąć błonki i wrzucić na patelnię . Dodać resztę masła. Smażyć mieszając ok. 5 minut . Jajka dobrze rozbełtać. Wlać na patelnię , smażyć mieszając z ikrą aż się zetną . Doprawić do smaku solą i pieprzem . Podawać z pieczywem na ciepło.