szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Imprezowe kuleczki mięsne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kuleczki świetnie sprawdzają się na imprezach. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Imprezowe kuleczki mięsne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Imprezowe kuleczki mięsne

 

 

Sposób przygotowania:

Imprezowe kuleczki mięsne
Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na małej ilości oleju. Mięso przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy keczup i przyprawy i podsmażoną cebulke. Wyrabiamy na gładką masę, dosypujemy 2-3 łyżki bułki tartej jeśli masa się rozpada. Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy je dokładnie z każdej strony. Można podawać na ciepło lub na zimno, z różnymi sosami lub keczupem.
Imprezowe kuleczki mięsne
Cebule obieramy drobno kroimy i podsmazamy
Imprezowe kuleczki mięsne
Do mięsa wbijamy jajko i dodajemy keczup
Imprezowe kuleczki mięsne
Nastepnie dodajemy wszystkie przyprawy i wyrabiamy mase
Imprezowe kuleczki mięsne
Formujemy małe kuleczki i smazymy na oleju