VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Imprezowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Takie małe mięsne kuleczki sprawdza się na rodzinnych imprezach. Idealnie smakują z sosem meksykańskim.

Imprezowe mielone

Składniki:

Imprezowe mielone

 

Sposób przygotowania:

Imprezowe mielone
Cebule kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Do mięsa wbijamy jajko, dokładamy zasmażone warzywa ze słoiczka, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Dosypujemy bułkę tarta i dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki.

Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.