Sposób przygotowania:
Indycza pieczeń z cukiniowym oczkiemETAP 1:
Mięso umyć i osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa, czosnek również zmielić.
ETAP 2:
Przełożyć do miski, dodać przyprawy oraz otręby owsiane. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę. Odłożyć na 10 min do lodówki.
ETAP 3:
Cukinię umyć i ostrożnie wydrążyć. Oprószyć solą i pieprzem.
ETAP 4:
Do miseczki przełożyć osączoną kukurydzę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pora pokrojonego w krążki. Dodać ketchup i wymieszać. Przełożyć do wydrążonej cukinii.
ETAP 5:
Na blacie rozłożyć folię spożywczą, delikatnie posypać ją otrębami. Mięso rozłożyć formując kwadrat. Na środku ułożyć cukinię i delikatnie zwinąć. Dokładnie zlepić boki. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec około 45-55 minut. Wyjąć z piekarnika i dać odpocząć 5 minut. Smacznego!