Sposób przygotowania:
Pieczeń indycza faszerowana
Oczyścić 2 papryki, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki drobno pokroić. Twaróg utrzeć z żółtkiem i 2 łyżeczkami musztardy, doprawić solą i pieprzem. Dodać paprykę i posiekaną pietruszkę. Mięso umyć, osuszyć. Wyciąć szeroką kieszeń, napełnić przygotowanym farszem. Otwór spiąć wykałaczkami. Mięso ułożyć w brytfance, polac stopionym tłuszczem. Piec 75 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stop. C. cebulę obrać, pokroić na cząstki, dodać do mięsa po 45 minutach pieczenia. 15 minut przed końcem pieczenia polać potrawę białym winem i 1 szklanką wody. Oczyścić pozostałe papryki. 2 plasterki odkroić tak, aby było widać łodyżkę, resztę papryki pokroić w paski. marchew oczyścić, gotować 15 minut w osolonym wrzątku. Po 7 minutach dodać paprykę, po 10 minutach groszek. Warzywa osączyć, polać stopionym masłem. Pieczeń wyjąć z brytfanki, sos przecedzić. Dodać śmietanę, zagotować. Mąkę rozprowadzić z niewielką ilością zimnej wody, zagęścić sos, ponownie zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i resztą musztardy. Na półmisku ułożyć pieczeń, wokół niej jarzynkę.