KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Kotlety mielone z indyka2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety mielone z mięsa indyczego- smaczne i łatwe w przyrządzeniu.

Kotlety mielone z indyka2

Składniki:

Kotlety mielone z indyka2

 

  • Udo z indyka 4 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Jaja 1 szt
  • Przyprawa do
  • mięsa mielonego 1 łyżka
  • Cebulka prażona
  • mini kostka 1 szt
  • Bułka tarta 40 g
  • Tłuszcz do smażenia
  • Sól, pieprz czarny mielony, maggi do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z indyka2
Z cebuli usunąć łuski, wypłukać, przekroić na mniejsze kawałki. Uda doczyścić i osączyć. Oddzielić mięso od skóry i kości. Oczyszczone mięso zemleć dwukrotnie w maszynce, drugim razem dodając cebulę. Jajko umyć i sparzyć wrzątkiem. Do zmielonego mięsa dodać bułkę tartą, a następnie wbić jajko, wyrobić. Pod koniec wyrabiania masy mięsnej dodać przyprawy do smaku: sól, kostkę cebulki, pieprz, maggi i przyprawę do mięsa mielonego. Formować średniej wielkości kotlety. Następnie smażyć na złoty kolor z obu stron.