Sposób przygotowania:
Indyjskie Bhaji (Racuszki cebulowe)
Pomidory z puszki rozgnieć widelcem. Razem z sokiem wlej do garnuszka. Posiekaj chili, dodaj do pomidorów, przypraw solą i cukrem, zagotuj do lekkiego zgęstnienia.
Mąkę zmieszaj z proszkiem i przyprawami, dodaj sól, jajka i wodę ubij na gęste, gładkie ciasto. Cebule pokrój w cieniutkie półplasterki, dodaj do ciasta. Rozgrzej grubą warstwę oleju do głębokiego smażenia. Nabieraj łyżką ciasto cebulowe i smaż do zezłocenia.
Podawaj z sosem przelanym do miseczki.
Mąkę zmieszaj z proszkiem i przyprawami, dodaj sól, jajka i wodę ubij na gęste, gładkie ciasto. Cebule pokrój w cieniutkie półplasterki, dodaj do ciasta. Rozgrzej grubą warstwę oleju do głębokiego smażenia. Nabieraj łyżką ciasto cebulowe i smaż do zezłocenia.
Podawaj z sosem przelanym do miseczki.
Sazanka