Sposób przygotowania:
Warzywny gulasz z ciecierzycy
Ciecierzycę moczymy w zimnej wodzie przez całą noc. Następnie zmieniamy wodę i gotujemy przez 50 minut. Pod koniec solimy.
Marchewki kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy je do soczewicy. Dodajemy również pomidory z puszki i gotujemy 20 minut. Następnie wrzucamy do garnka makaron i gotujemy 5 minut.
Cebulę kroimy w kostkę, pora w półplasterki. Szklimy warzywa na rozgrzanej oliwie. Cukinię kroimy w cienki półplasterki i również wrzucamy na patelnię. Dusimy kilka minut, aż cukinia zmięknie. Wrzucamy warzywa do garnka z ciecierzycą. Gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy dania do smaku i gotujemy jeszcze 5 minut.
Marchewki kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy je do soczewicy. Dodajemy również pomidory z puszki i gotujemy 20 minut. Następnie wrzucamy do garnka makaron i gotujemy 5 minut.
Cebulę kroimy w kostkę, pora w półplasterki. Szklimy warzywa na rozgrzanej oliwie. Cukinię kroimy w cienki półplasterki i również wrzucamy na patelnię. Dusimy kilka minut, aż cukinia zmięknie. Wrzucamy warzywa do garnka z ciecierzycą. Gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy dania do smaku i gotujemy jeszcze 5 minut.