szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

indyk w papryce i curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny , aromatyczny indyk przesiąknięty zapachem curry i papryki

indyk w papryce i curry

Składniki:

indyk w papryce i curry

 

  • 0,5 kg piersi z indyka
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • opakowanie słodkiej mielonej papryki
  • opakowanie curry
  • pieprz
  • sól
  • 1 papryka żółta
  • 2 papryki czerwone
  • 4 cebule
  • olej
  • 3 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

indyk w papryce i curry
Indyka umyć, i osuszyć.Papryki oczyścić z nasion,cebule obrać i wraz z indykiem i papryką pokroić w kostkę.Dodać paprykę mieloną i curry.Doprawić do smaku solą pieprzem,czosnkiem i pietruszką.Wszystko włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodporngo i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 50 minut.Podawać z frytkami lub ryżem.

Tagi:

indyk