Sposób przygotowania:
Indyk w sosie pomidorowo-paprykowym
1. Na początku należy dokładnie umyć sznycle, następnie pokroić na małe kawałki i przyprawić: solą,pieprzem i płatkami chili. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić. 2. Na łyżce oleju należy podsmażyć przygotowane mięso (do zbielenia). Odstawić. 3. Na pozostałym oleju należy podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, posypaną oregano, bazylią i pieprzem czosnkowym. Po chwili dodać łyżkę koncentratu. 4. Do zeszklonej cebuli dodać pomidory z puszki, startą marchew oraz umytą i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić przez ok. 15 min., a następnie zblendować zawartość patelni. Przyprawić, dodać koncentrat, zagotować. Dodać mięso i dusić do miękkości. 5. Podawać z makaronem. Smacznego!