MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Indyk z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne danie z fileta indyka z dodatkiem kokosu.

Indyk z kokosem

Składniki:

Indyk z kokosem

 

  • 500 g piersi indyka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 100 g selera, korzeń
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • sól , pieprz

Sposób przygotowania:

Indyk z kokosem
Filet opłukać i pokroić na małe kawałki.W dużym, wysokim rondlu rozgrzać oliwę i smażyć mięso przez 10 minut , przewracając od czasu do czasu. Cebulę posiekać w kostkę a seler zetrzeć na tarce o większych oczkach .Do mięsa dodać 1/2 szklanki wody,cebulę, seler , sól i pieprz i dusić razem przez 15 minut. Następnie dodać wiórka kokosowe, wymieszać wyłączyć ogień i zostawić pod przykryciem na 5 minut.Podawać z ryżem lub kaszą.

Tagi:

indyk