Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Indyk z majrankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zawsze pięknie wygląda na niedzielnym stole.

Indyk z majrankiem

Składniki:

Indyk z majrankiem

 

  • 20 dag piersi z indyka
  • 20 dag udek z indyka
  • mała marchewka
  • małe jabłko
  • łyżka oleju
  • 4 stołowe łyżki majeranku
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Indyk z majrankiem
Mięso z indyka nacieramy majerankiem i gotujemy w małym rondelku. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry, także marchewkę. Wszystko kładziemy do rondelka z indykiem. Popieprzyć i kilka razy zamieszać. Dusimy pod przykryciem na pół miękko przez godzinę . Po czym osączamy i chłodzimy. Podajemy jako przystawka z ugotowanymi jabłkami i marchewką.