Sposób przygotowania:
Inne gołąbki z pekińską
Do miski wrzucamy mięso mielone i wbijamy jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy kaszę mannę.
Z kapusty odcinamy twarde części. Resztę bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski z mięsem. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę mięsną. Formujemy lekko podłużne kotlety.
Dokładnie obtaczamy je w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na niego gołąbki, obsmażamy z obu stron przez 5 minut.
W rondlu rozpuszczamy w wodzie kostkę rosołową, następnie wlewamy sok pomidorowy i przyprawiamy Kucharkiem.
Do sosu pomidorowego wkładamy usmażone gołąbki i dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut. Gotowe gołąbki podajemy na gorącą z sosem pomidorowym.
Z kapusty odcinamy twarde części. Resztę bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski z mięsem. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę mięsną. Formujemy lekko podłużne kotlety.
Dokładnie obtaczamy je w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na niego gołąbki, obsmażamy z obu stron przez 5 minut.
W rondlu rozpuszczamy w wodzie kostkę rosołową, następnie wlewamy sok pomidorowy i przyprawiamy Kucharkiem.
Do sosu pomidorowego wkładamy usmażone gołąbki i dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut. Gotowe gołąbki podajemy na gorącą z sosem pomidorowym.