aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Inne gołąbki z pekińską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na te gołąbki dostałam od teściowej i muszę powiedzieć, że są rewelacyjne. Bardzo szybko się je przygotowuje a środek z kapustą jest bardzo soczysty i aromatyczny.

 Inne gołąbki z pekińską Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Inne gołąbki z pekińską

 

  • 700 g mięsa mielonego
  • ½ kapusty pekińskiej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • Kucharek
  • 500 ml soku pomidorowego
  • 200 ml wody
  • mąka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Inne gołąbki z pekińską
Do miski wrzucamy mięso mielone i wbijamy jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy kaszę mannę.

Z kapusty odcinamy twarde części. Resztę bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski z mięsem. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę mięsną. Formujemy lekko podłużne kotlety.

Dokładnie obtaczamy je w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na niego gołąbki, obsmażamy z obu stron przez 5 minut.

W rondlu rozpuszczamy w wodzie kostkę rosołową, następnie wlewamy sok pomidorowy i przyprawiamy Kucharkiem.

Do sosu pomidorowego wkładamy usmażone gołąbki i dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut. Gotowe gołąbki podajemy na gorącą z sosem pomidorowym.


Inne gołąbki z pekińską
Do miski wrzucamy mięso mielone, wbijamy jajko i przyprawiamy solą i pieprzem.
Inne gołąbki z pekińską
Następnie do miski wsypujemy kaszę mannę.
Inne gołąbki z pekińską
Na koniec wsypujemy drobno pokrojoną kapustę pekińską.
Inne gołąbki z pekińską
Dokładnie wyrabiamy mięso, formujemy duże kotlety i obtaczamy w mące. chwilę smażymy.
Inne gołąbki z pekińską
W rondlu przygotowujemy sos pomidorowy, wkładamy do niego gołąbki i dusimy.