Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gołąbki przygotowane w ten sposób są łatwe i szybkie do zrobienia. Do mięsa można dodać kapustę białą lub włoską.

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem
Mięso przepuścić przez maszynkę. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórki, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać bułkę tartą, kaszę mannę, jajko, szczypiorek, surowy ryż, drobno posiekaną cebulę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie, dokładnie wymieszać. Formować owalne średniej wielkości klopsy, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Rumiane przełożyć do rondla, wlać 2 szkl gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową, przykryć i dusić na wolnym ogniu około 25-30 minut. Gdy ryż w gołąbkach jest miękki, wyjąć na półmisek, odłożyć w ciepłe miejsce. Do sosu w którym gotowały się gołąbki dodać koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotować. Wlać śmietanę, przyprawić do smaku, pieprzem i cukrem, wymieszać. Przygotowane gołąbki podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem
Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem
Formować owalne klopsy i obtaczać w mące
Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju