Sposób przygotowania:
Gołąbki z pieczarkami, mięsem i ryżem
Mięso przepuścić przez maszynkę. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórki, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać bułkę tartą, kaszę mannę, jajko, szczypiorek, surowy ryż, drobno posiekaną cebulę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie, dokładnie wymieszać. Formować owalne średniej wielkości klopsy, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Rumiane przełożyć do rondla, wlać 2 szkl gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową, przykryć i dusić na wolnym ogniu około 25-30 minut. Gdy ryż w gołąbkach jest miękki, wyjąć na półmisek, odłożyć w ciepłe miejsce. Do sosu w którym gotowały się gołąbki dodać koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, zagotować. Wlać śmietanę, przyprawić do smaku, pieprzem i cukrem, wymieszać. Przygotowane gołąbki podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.