Sposób przygotowania:
Gołąbki z ryżu w kapuście pekińskiej
Ryż i obraną marchewkę ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę ( 1 łyżkę podsmażonej cebuli odłożyć do sosu) do reszty dodać obraną z osłonki pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę, podsmażyć. Następnie dodać ugotowany ryż, pokrojoną w kostkę marchewkę, przyprawić do smaku pieprzem, solą i sosem sojowym, wymieszać. Liście kapusty pekińskiej włożyć do wrzącej wody, dodać odrobinę przyprawy do zup i gotować 2-3 minuty. Wyjąć z wody, ściąć zgrubiałe nerwy, nałożyć farsz, zawinąć boki i zwijać gołąbki. Ułożyć w rondelku, wlać odrobinę wody, dodać odrobinę sosu sojowego i dusić pod przykryciem około 8-10 minut. W oddzielnym naczyniu na rozgrzanym maśle podsmażyć zmiażdżony czosnek ikoncentrat pomidorowy, dodać pozostałą smażoną cebulę, wlać 2/3 szklanki wody wymieszanej z mąką i śmietaną, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gołąbki podawać polane sosem pomidorowym.