Sposób przygotowania:
Inspirujący kurczak
Sporą pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na plasterki, a następnie na paski długości około 6- 8 cm. Oprószamy je dokładnie solą i pieprzem( wedle uważania). Płatki kukurydziane łączymy z bułką tartą i rozdrabniamy na "pył" przy użyciu blendera. Kostkę rosołową Knorr rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem oleju( około 1- 2 łyżki). Następnie dodajemy jajka oraz proszek z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Dodajemy paprykę ostrą mieloną wedle uważania. Soli i pieprzu nie musimy już dodawać, ponieważ oprószyliśmy nimi filet. Olej rozgrzewamy w garnku lub głębokiej patelni. Paski filetów zanurzamy w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Tak przygotowanego kurczaka możemy podawać z ryżem Basmati i ulubioną sałatką.