wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Irish śtew

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warto czasami zaskoczyć swoich znajomych, daniem innej kuchni.

Irish śtew

Składniki:

Irish śtew

 

  • 2 kostki rosołu drobiowego
  • 500 g karkówki
  • 500 g ziemniaków
  • 200 g bialej kapusty
  • 200 g włoskiej kapusty
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 200 g marchewki
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Irish śtew
Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w kostkę, warzywa oczyścić i pokroić w plastry. Kapusty pokroić na kawałki. W naczyniu do zapiekania układać warstwami-ziemniaki, mięso, kapustę białą, kapustę włoską, cebule, fasolkę i marchew. Doprawić do smaku. Zalać rosołem tak, aby cala potrawa była przykryta. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Zapiekać 2 godziny. Przed podaniem posypać natką pietruszki.