Sposób przygotowania:
I po irlandzku, kapustka z ziemniakami
Poszatkowaną w gość grubą kostkę kapustę gotujemy w bulionie do miękkości, odcedzamy, zostawiając na dnie garnka kilka łyżek wody w której się gotowała.
Na masełku szklimy cebulkę, gotując w tym czasie pokrojone w kostkę ziemniaki. Odmiana powinna być twarda, zwięzła, nie rozpadająca się.
Do kapustki dodajemy ziemniaki, masło z cebulką, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kremową śmietankę i mieszamy.
Proste danie irlandzkie, na dzień św Patryka.
I nawet całkiem smaczne-:)
Na masełku szklimy cebulkę, gotując w tym czasie pokrojone w kostkę ziemniaki. Odmiana powinna być twarda, zwięzła, nie rozpadająca się.
Do kapustki dodajemy ziemniaki, masło z cebulką, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kremową śmietankę i mieszamy.
Proste danie irlandzkie, na dzień św Patryka.
I nawet całkiem smaczne-:)