Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z mlekiem-:)
W garnku rozgrzewamy masełko, wrzucamy cebulkę i bekon i smażymy cierpliwie, nie paląc obydwojga przez kilka minut. Cebulka musi się zeszklić, boczek nadać koloru i aromatu. Wlewamy wywar z kurczaka i dodajemy ziemniaki oraz cienkie plasterki marchewki. I gotujemy około 15 min. Następnie wlewamy mleko oraz dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku i wrzucamy posiekaną natkę.
W zasadzie już!!
W wersji rozbudowanej można dodać co się uważa. Mi odpowiadały pływające w zupce kawałki pieczonego kurczaka. Innym razem kukurydza-pozostałość niewykorzystana do sałatki. Zdarzyło mi się też przesmażyć razem z bekonem seler naciowy, nadał świetnego aromatu i świeżego smaku.
Tą zupkę podaje się również z grzankami oraz serem Cheddar.
W zasadzie już!!
W wersji rozbudowanej można dodać co się uważa. Mi odpowiadały pływające w zupce kawałki pieczonego kurczaka. Innym razem kukurydza-pozostałość niewykorzystana do sałatki. Zdarzyło mi się też przesmażyć razem z bekonem seler naciowy, nadał świetnego aromatu i świeżego smaku.
Tą zupkę podaje się również z grzankami oraz serem Cheddar.