Sposób przygotowania:
Isaura na pomarańczową nutę
Twaróg oraz margaryna powinny mieć temeraturę pokojową - całość miksujemy do czasu aż oba składniki się dobrze połączą. Następnie wsypujemy cukier, wbijamy jajka i dalej miksujemy, na koniec dodajemy kandyzowaną skórkę z pomarańczy i całość mieszamy łyżką.
Margarynę, wodę, cukry i kakao rozpuszczamy i doprowadzamy do wrzenia - ciągle mieszając. Do ostudzonej masy wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem i wbijamy jajka,w trakcie miksowania dolewamy aromat. Gotowe ciasto wykładamy na wysmarowaną blaszkę, a na nim punktowo rozkładamy ser. Kilkakrotnie w niektórych miejscach mieszamy ciasto razem z serem, aby później sernik się ładniej prezentował. Ciasto pieczemy ok 45minut w temp. 180*
Margarynę, wodę, cukry i kakao rozpuszczamy i doprowadzamy do wrzenia - ciągle mieszając. Do ostudzonej masy wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem i wbijamy jajka,w trakcie miksowania dolewamy aromat. Gotowe ciasto wykładamy na wysmarowaną blaszkę, a na nim punktowo rozkładamy ser. Kilkakrotnie w niektórych miejscach mieszamy ciasto razem z serem, aby później sernik się ładniej prezentował. Ciasto pieczemy ok 45minut w temp. 180*