anioleeek

anioleeek

Kucharz
[Przepisów: 11]

Jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

SMACZNEGO! :-) Bardzo smaczne i zawsze się udaje.

Jabłecznik

Składniki:

Jabłecznik

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło utrzeć na puch z cukrem i żółtkami. Nadal ucierając, powoli dosypywać mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie ostrożnie wymieszać z pianą z białek.

Budyń ugotować w mleku, dodając resztę cukru.

3/4 ilości ciasta włożyć do formy. Na cieście rozłożyć warstwę jabłek, gorący budyń i przykryć resztą ciasta.

Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C.