Sposób przygotowania:
Jabłecznik Babci Basi:
Zagnieść ciasto z mąki , 1 szklanki cukru, ½ kostki masła, 3 łyżeczek proszku do pieczenia, jajek, śmietany, cukru waniliowego. Blachę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Wyłożyć ciasto na blachę, posypać grubo bułką tartą , by wsiąkał w nią sok z musu ( lub utartych jabłek ).Z 1 szklanki cukru i ½ kostki masła zrobić kruszonkę. Posypać mus. Piec w wygrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 45-60 minut . Można podawać na ciepło z lodami .
cyberangelus
cyberangelus
Babciagramolka
A było użyć kwaśnej śmietany .
Szybki jesteś .Dziś się zarejestrowałeś na stronie i już zdążyłeś upiec ciasto i skomentować - błyskawica .