Sposób przygotowania:
Jabłecznik na biszkopcie
Na początku pieczemy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek. Z Białek ubijamy pianę. Mąkę mieszamy z cukrem i łyżeczką proszku do pieczenia (nie m w składnikach) Do mieszanki dodajemy żółtka, dokładnie mieszamy oraz dodajemy pianę z białek Delikatnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Blachę wykładamy pergaminem, wylewamy ciasto na pergamin i pieczemy ok 25-30 minut w temp. 180 stopni. Z jabłek przygotowujemy masę w następujący sposób: jabłka myjemy, obieramy czyścimy z nasion i trzemy na grubej tarce. Wrzucamy na patelnię i smażymy, dodajemy rodzynki, cukier i cynamon. Smażymy ok 15 minut. Masę jabłkową wykładamy na upieczony biszkopt, który uprzednio posypujemy delikatnie bułką tartą, która ma za zadanie wciągnięcie wilgoci. Z mąki, cukru i masła przyrządzamy kruszonkę. Wszystkie 3 składniki dokładnie z sobą mieszamy. Warto kruszonkę przygotować na początki i schować ją na ok 30 minut do lodówki< Kruszonkę rozkruszamy na jabłkach. Wszystko wkładamy do piekarnika na ok 15 minut. Jabłecznik można posypać cukrem pudrem. Smacznego!