Sposób przygotowania:
Jabłecznik na czekoladowo
Składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie części. Większą częścią wykładamy spód przygotowanej dużej blaszki. Mniejszą część odkładamy do lodówki.
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki, oprószamy cukrem i cynamonem. Jabłka wykładamy na ciasto i posypujemy kawałkami dość drobno pokrojonej czekolady.
Białka ubijamy na sztywno z cukrami i mąką ziemniaczaną. Pianką zakrywamy jabłka i zasypujemy resztą czekolady i kruszonką z pozostawionego ciasta.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki, oprószamy cukrem i cynamonem. Jabłka wykładamy na ciasto i posypujemy kawałkami dość drobno pokrojonej czekolady.
Białka ubijamy na sztywno z cukrami i mąką ziemniaczaną. Pianką zakrywamy jabłka i zasypujemy resztą czekolady i kruszonką z pozostawionego ciasta.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.