Sposób przygotowania:
Jabłecznik pod chmurką
Białka ubić na sztywno i zasypać cukrem ubić na lśniąca masę, dodać żółtka i przesianą mąkę z budyniem. Wymieszać dokładnie i wyłożyć na blaszkę upiec w temperaturze około 180 stopni przez około 30 minut.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na master z cukremvi z cynamonem wsypać suche galaretki i wymieszać. Wyłożyć na biszkopt i wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i dodać do niej chłodna galaretkę cytrynową którą należy rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietankę wyłożyć na zimne jabłka i opruszyć kakao.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na master z cukremvi z cynamonem wsypać suche galaretki i wymieszać. Wyłożyć na biszkopt i wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i dodać do niej chłodna galaretkę cytrynową którą należy rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietankę wyłożyć na zimne jabłka i opruszyć kakao.